Beusichem en Omgeving

Beusichem ligt in de provincie Gelderland grenzend aan de provincie Utrecht, vlakbij Houten en Wijk bij Duurstede. De Gelders steden Culemborg en Tiel liggen ook vlakbij. 

Beusichem is een eeuwen oud dorpje. Het ligt langs de lek tegenover een prachtig stuk uiterwaard met moerassen en populierenbosjes. Het dorp ligt met enkele fraaie monumentale huizen en oude boerderijen gegroepeerd rond het marktplein.

Traditioneel wordt elk jaar op het marktplein een paardenmarkt gehouden. Deze jaarmarkt wordt sinds 1461 georganiseerd. Bestond de paardenmarkt in de eerste eeuwen uit de handelsplaats van de Betuwe van paarden, tegenwoordig is de paardenmarkt uitgegroeid tot een feest weekend met allerlei activiteiten zoals de kermis, de paardenmarkt, een braderie en diverse artiesten in de feesttent. Kijk ook eens op www.paardenjaarmarkt.nl.

Nog een jaarlijks terugkerend festijn is het Betuwsspektakel. Het grootste overdekte popfestival van de Betuwe. Op www.betuwsspektakel.nl vindt u meer informatie over dit evenement.

In Beusichem vindt u het recreatiegebied De Meent is een mooi recreatiegebied waar u heerlijk kunt zwemmen, luieren, vissen of kanoën. Kinderen kunnen er geweldig spelen bij de watergoot, het speeltoestel of het duikvlot. De Meent is het hele jaar – gratis – geopend. Toegankelijk van 6.00 uur tot 22.00 uur. Honden zijn niet toegestaan. Rond de recreatieplas lopen verschillende wandelpaden. U kunt ook een bezoekje brengen aan bijenstal. Voor meer info kunt u terecht op www.recreatie-rivierengebied.nl.

De omgeving
In de Betuwe is het landschap steeds weer anders. Het dijklandschap langs de Linge met de vele fruitboomgaarden erlangs is het erg mooi. Spectaculair is de jaarlijkse bloesem in het voorjaar (april/ mei). Eerst ziet u er witte kersen- en pruimenbloesems, daarna de witte perenbloesem, vervolgens roze appelbloesem en later in het jaar volgt het fruit.

Op de rivieren de Linge en de Korne kunt u kanoën. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen langs de geurende boomgaarden. De Betuwe staat met name bekend om de vele fruitsteden. Maar ook op historisch gebied is hier veel te vinden. In veel kastelen en oude dorpen zijn nog steeds sporen uit de Middeleeuwen te vinden. Maar kom ook eens kijken in de Buren Oranjestad en historische steden als Culemborg en Tiel. Wilt u weten wat de omgeving nog meer te bieden heeft; kijk dan op www.rivierenland.nl. Als u met de pont de Lek oversteekt ben u in Wijk bij Duurstede. En daarmee dus in de provincie Utrecht. Ook Wijk bij Duurstede is een bezoekje waard en ligt op fiets afstand van ons restaurant. De geoefende wandelaar kan Wijk bij Duurstede te voet ook bereiken. Het is de moeite waard om ook even op www.vvvwijkbijduurstede.nl te kijken. Met deze omgeving en een bezoekje aan ons restaurant heeft u alle ingrediënten voor een geslaagd dagje uit.

bezoek ons

Veerweg 7 
4112 PC Beusichem 

contact

Tel. 0345 – 501 449
beusichem@veerhuys.eu 

openingstijden

M-Z 11:00 uur – 22:00 uur

Zo: 09:30 uur – 22:00 uur