Omgeving en

tips voor

leuke uitjes

Omgeving

Beusichem

Beusichem ligt in de provincie Gelderland grenzend aan de provincie Utrecht, vlakbij Houten en Wijk bij Duurstede. De Gelderse steden Culemborg en Tiel liggen ook vlakbij. 

Beusichem is een eeuwen oud dorpje. Het ligt langs de Lek tegenover een prachtig stuk uiterwaarden met moerassen en populierenbosjes. Het dorp ligt met enkele fraaie monumentale huizen en oude boerderijen gegroepeerd rond het marktplein.

  Tips voor leuke uitjes

Tip 1: Het Betuws wijndomein in Erichem

Midden in de Betuwe ligt het Betuws Wijndomein. Met zo’n 6 hectare aan wijnstokken is het één van de grotere wijngaarden in Nederland.

De Betuwe is het domein van de fruittelers en voordat Diederik Beker met het verbouwen van wijn begon zat hij samen met zijn vader in de fruitteelt. 

Tip 2: Het Marechausseemuseum in Buren

In het Marechausseemuseum ontdek je het verleden, het heden en de toekomst van de Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne en professionele Marechaussee van nu.

Tip 3: Sport & Event Center in Beusichem

Maak kennis met het team van Sport & Event Center Beusichem. Ons enthousiaste team staat altijd voor je klaar om je gezellige en sportieve activiteiten te bieden, voor zowel jong als oud. Kom paintballen, bowlen, tennissen, squashen en ontdek de diverse sportactiviteiten in onze sporthal. 

 

Tips voor leuke uitjes

 

Tip 4: Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar.

Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen is een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed en behoort eveneens tot de Topkastelen van Nederland en Vlaanderen. 

Tip 5: Flipje en Streekmuseum in Tiel

Deze betoverde framboos woonde in Kabouterland, waar hij later ook uit vertrok. Daar gingen de stripboeken, die tussen 1935 en 1953 werden gemaakt, de avonturen van Flipje over. In het Flipje en Streekmuseum Tiel kom je alles te weten over deze held.

Dit is echter niet het enige wat er is te ontdekken in het Flipje en Streekmuseum Tiel. Dit Gelderse museum wijdt zich wel aan meer dan dat. Zo valt er ook een hoop te leren over de geschiedenis van Tiel en omstreken.

 

Welkom in de Betuwe

Contact

Adres –

Veerweg 7, 4112 PC Beusichem

Contact –

0345-501449

beusichem@veerhuys.eu

Openingstijden –

Maandag t/m zaterdag – 11:00 t/m 22:00

Zondag – 09:30 t/m 22:00

Keuken dagelijks geopend tot 20:30